#GlasajZaŽenu Lejla Vuković kandidatkinja SBB za Skupštinu Tuzlanskog kantona

Moja biografija : Ja sam Lejla Vuković, rođena sam 9.maja 1985 godine u Višegradu,  a prije dvadeset godina sam došla u Gradačac sa roditeljima gdje sam zasnovala i vlastitu porodicu. Diplomirala sam razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Na izborima 2012.godine izabrana sam za vijećnicu u Općinskom vijeću Gradačac, a 2014.godine dobila sam povjerenje građana TK i postala i zastupnica u Skupstini TK ispred SBB-a. Za predsjednicu Glavnog odbora SBB-a  imenovana sam 2016.godine i tu funkciju obavljam i danas. Aktivno se bavim humanitarnim i volonterskim radom u nekoliko udruženja, govorim dva strana jezika i majka sam dvoje djece što mi je najdraža funkcija do sada.

Zašto sam se odlučila politički angažovati?


Po prirodi sam proaktivna i nisam htjela da budem nijemi posmatrač koji isključivo kritikuje a ne poduzima ništa konkretno kako bi poboljšalo stanje u društvu.Samim tim odlučila sam da dam svoj doprinos u razvoju našeg kantona, ali i u cjelini našeg društva. Naša djeca žive u sistemu iskrivljenih vrijednosti i za to su krivi oni koji ovaj sistem preko dvadeset godina kroje po sebi i njima podobnim.

Koji su Vaši ciljevi u politici?


Moj cilj se stvoriti ljepši i ugodniji život nama,našoj djeci i budućim generacijama  kroz izmjene zakonskih regulativa i inicijativa , te nastaviti djelovati isključivo u interesu građana našeg kantona. U prethodnom mandatu sam se uvjerila koliko se zaista može uraditi samo  kada bi se opći interes stavio ispred vlastitog. Stanje ovog društva možemo promijeniti samo ako budemo pretvarali RIJEČI u DJELA !

Vaša poruka biračicama i biračima

Ne dopustite da neko kroji sudbinu umjesto vas! Sedmog oktobra izađite na izbore i glasajte onako kako vam srce nalaže a ne onako kako vas agitatori nagovaraju. Svoj glas dajte onome za kojeg vjerujete da će vas časno i pošteno predstavljati u naredne četiri godine. Ukoliko ja budem ta,jedino što ću vam obećati jeste da ću raditi i djelovati na razvoj našeg kantona i da ću biti isključivo u službi naših građana kao svih godina do sad .