#GlasajZaŽenu Suzana Petrović kandidatkinja HDZ BiH za Skupštinu TK

Moja biografija:Ja sam Suzana Petrović rođena 1981. godine u Tuzli. Završila osnovnu školu Kiseljak i gimnaziju s pri Katoličkom školskom centru Sv.Franjo u Tuzli. Diplomirana sam ekonomistica i licencirani samostalni računovođa sa dugogodišnjim radnim iskustvom na polju ekonomije u privrednom sektoru. Majka sam dvoje djece. Aktivna sam članica Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača Soli. Kandidatkinja sam na listi HDZ BiH za skupštinu Tuzlanskog kantona-županije.

Zašto ste se odlučili politički angažovati?

Za politički angažman sam se odlučila jer smatram da je politički angažman mladih žena nedovoljno zastupljen. Žene su u našem društvu malo zastupljene, kako u političkom tako i u relnom sektoru. Smatram da demokratsko drušvo treba da pruži veću ravnopravnost ženama, u odnosu na svoje muške kolege, kako bi pokazale da žene mogu dosta kvalitetnije i odgovornije pristupiti rješavanju zadatih problema i zadaća. Angažman žena nije dovoljan da se iskaže samo u ovo predizborno vrijeme, samo da bi se ispoštovala zakonska osnova o učešću žena na izbornim listama. Veći postotak žena i njihiva ravnopravnost bi trebala više biti zastupljena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Koji su Vaši ciljevi u politici?

Borba za bolji položaj majki i svih onih koje žele to postati. Uvrštavnje lijekova za liječenje neplodnosti u esencijalnu listu lijekova. Obezbijediti besplatno liječenje bračne neplodnosti. Bolji položaj trudnica i porodilja, kojim bi se uvelo da porodilje imaju prioritete u domovima zdravlja, bolnicama i trgovinama i sl. Obezbijediti da naša djeca u školama imaju besplatne obroke te da se uvede subvencioniranje plaćanja vrtića. Realizaciji projekata koji bi pružili mladima mogućnost zaposlenja i samozaposlenja, kao dalji preduvjet opstanka i ostanka te stabilizaciju demografske i natalitetne ravnoteže, kako bi se zaustavio trend odlaska mladih koji je zabrinjavajući. Zalagala bi se za prosperitetne proizvodne poslovne zone i privlačenje investicija u Tuzlansku županiju, u cilju otvaranja novih radnih mjesta. Bolji položaj naših umirovljenika kroz bolju socialnu i zdravstvenu skrb. Promovirala bi ekološku osvješćenost od vrtića do visokoškolskih ustanova.

Vaša poruka biračicama/biračicama:

Moja poruka biračima je da izađu na izbore, da ne šute i da svoj glas daju za njih najboljim kandidatkinjama i kandidatima. Posebice bi pozvala mlade ljude, majke i sve pripadnice ženskog spola da izađu na izbore, i svojim glasom izaberu one koja će svoja obećanja provesti u djela i zalagati se ekonomskom razvoju, zapošljavnju i očuvanja demografske slike i zaustavljanju negativnog trenda odlazka mladih. Nemojmo dozvoliti da 7. listopada drugi odlučuju umjesto vas!